Τι γνωρίζεις σχετικά με την Μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα σε ΟΣΔ;

Όπως κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, ψάχνει λύσεις για την μείωση των λειτουργικών της εξόδων έτσι και οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος αναζητούν λύσεις για την μουσική που εκτελούν στον χώρο τους.

Μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα σε ΟΣΔ

Όπως είναι πια γνωστό, όποιος εκτελεί δημόσια μουσικές συνθέσεις δημιουργών που έχουν αναθέσει την διαχείριση ή και την προστασία των έργων τους σε ΟΣΔ όπως η ΕΥΕΔ πρώην ΑΕΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και τον νέο οργανισμό ΕΔΕΜ, πρέπει να λάβει άδεια δημόσιας εκτέλεσης από τους παραπάνω οργανισμούς πληρώνοντας τα ανάλογα πνευματικά δικαιώματα.

Οι παραπάνω ΟΣΔ εκπροσωπούν τους Έλληνες δημιουργούς αλλά και τους ξένους δημιουργούς με συμβάσεις αμοιβαιότητας με οργανισμούς του εξωτερικού. Να σημειωθεί ότι μη λήψη της παραπάνω άδειας δημόσιας εκτέλεσης αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Επίσης είναι εξίσου σημαντικό να αναφέρουμε ότι πρέπει να πληρώσουν και τους ΟΣΔ συγγενικού δικαιώματος ήχου όπως τους GRAMMO, ΕΡΑΤΩ και ΑΠΟΛΛΩΝ μέσω του ΟΣΔ GEA, οι οποίοι εκπροσωπούν τις εταιρίες παραγωγής, τραγουδιστές και μουσικούς (οργανοπαίκτες) οι οποίοι έχουν συμβάλει στην παραγωγή, την εκτέλεση και την αποτύπωση των έργων των δημιουργών.

Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που η μουσική δεν παίζει τον πρώτο ρόλο για την διασκέδαση των πελατών τους όπως εστιατόρια, καφέ, ξενοδοχεία κ.α. αλλά και επιχειρήσεις που η μουσική δεν παίζει καθοριστικό ρόλο για την λειτουργία τους, εξακολουθεί όμως να είναι σημαντική παροχή προς τους πελάτες τους και που αναζητούν εταιρίες που προσφέρουν ρεπερτόριο το οποίο δεν εκπροσωπείται από τους παραπάνω οργανισμούς.

Ακούμε συχνά για Μουσική για επιχειρήσεις χωρίς πνευματικά δικαιώματα, Μουσική χωρίς δικαιώματα, Μουσική χωρίς ΑΕΠΙ, Μουσική χωρίς ΕΥΕΔ, Μουσική χωρίς ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, Μουσική χωρίς ΕΔΕΜ, Μουσική χωρίς GEA (GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ), Μουσική με ελεύθερα δικαιώματα.

Στην Ελλάδα λειτουργούν αρκετές εταιρίες με την παραπάνω δραστηριότητα. Είναι όμως νόμιμο? Είναι ασφαλές? Τα έργα είναι άρτια?

Τι συμβαίνει με τις εταιρείες παροχής μουσικής χωρίς πνευματικά δικαιώματα

Η πλειοψηφία των εταιριών που παρέχουν τις παραπάνω υπηρεσίες, δεν μπορούν να διασφαλίσουν την νομιμότητα για την εκτέλεση του ρεπερτορίου τους στους χώρους των επιχειρήσεων λόγω αμφιβόλου προέλευσης των μουσικών έργων που παρέχουν.

Η έλλειψη στοιχείων των συντελεστών των έργων τους όπως όνομα συνθετών, στιχουργών, εκτελεστών και εταιριών παραγωγής καθιστούν αδύνατη την τεκμηρίωση των έργων τους, χωρίς να γνωρίζει τελικά ποιος εκπροσωπεί ποιον; Δηλαδή αν τα μουσικά έργα που αναφέρονται ως μη εκπροσωπούμενα, εκπροσωπούνται από κάποιον ΟΣΔ ή όχι.

Επίσης είδαμε εταιρίες να εγκαταλείπουν την αγορά λόγω της νομοθεσίας μας που απαιτεί όλα τα παραπάνω. Επίσης ποιος θέλει να ακούει Hip Hop σε άγνωστες γλώσσες ή λαικά άγνωστα και πρόχειρες παραγωγές.

Η Bosynthesis έρχεται να δώσει λύση σε όλα τα παραπάνω!

Free Right Music

Η Bosynthesis δημιούργησε την μουσική βιβλιοθήκη  Free Right Music / Σύνθεση, Μουσική παραγωγή & διάθεση της “Bo-synthesis”, για να προσφέρει μουσική υπόκρουση για δημόσια εκτέλεση χωρίς υποχρέωση καταβολής πνευματικών δικαιωμάτων σε ΟΣΔ (Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Οργανισμούς Είσπραξης Συγγενικού Δικαιώματος Ήχου, κατάλληλη για χώρους ψυχαγωγίας (μπαρ, καφετέριες, καφενεία, παιδότοπους κλπ), εστίασης (εστιατόρια, σνακ μπαρ, φαστ φουντ κλπ), σε κοινόχρηστους χώρους ξενοδοχείων, γυμναστήρια, σούπερ μάρκετ, εμπορικά κέντρα, εμπορικά καταστήματα, ιατρεία, κέντρα αισθητικής, χώρους αναμονής, μέσα μεταφοράς, τηλεφωνικά κέντρα κ.α.

Η αναπαραγωγή της παραπάνω μουσικής βιβλιοθήκης Free Right Music γίνεται απολύτως νόμιμα και  δεν εμπίπτει σε καταβολές για πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα σε κανέναν ΟΣΔ ή ΑΟΔ αφού η Bo-synthesis έχει αποκλειστικά όλα τα Πνευματικά & Συγγενικά δικαιώματα ως Συνθέτης και Παραγωγός και δεν έχει εκχωρήσει κανένα από τα Πνευματικά & Συγγενικά της δικαιώματα σε κανέναν ΟΣΔ ή ΑΟΔ. 

Που και πως μπορώ να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία “Free Right Music” ;

Η αναπαραγωγή και δημόσια εκτέλεση Ορχηστρικής μουσικής γίνεται με μηχανικά μέσα μέσω music streaming και είναι κατάλληλη για όλους τους χώρους της επιχείρησης σας όπου η μουσική δεν παίζει τον πρώτο ρόλο για την διασκέδαση των πελατών σας, όπως reception, εστιατόρια, μπαρ, εμπορικά κέντρα, εμπορικά καταστήματα, super market, συνεδριακά κέντρα, γυμναστήρια, ιατρεία, κέντρα αισθητικής, χώρους αναμονής και τηλεφωνικά κέντρα η οποία ικανοποιεί όλα τα γούστα αλλά και τις ανάγκες της επιχειρήσεως σας, άρτια ενορχηστρωμένα και σε άριστη ποιότητα ήχου.

Δεν απαιτείται καμία χρηματική καταβολή δικαιωμάτων για τη λήψη άδειας δημόσιας εκτέλεσης σε κανέναν ΟΣΔ (Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Οργανισμούς Είσπραξης Συγγενικού Δικαιώματος Ήχου) και σας απαλλάσσει από τον φόβο των ελέγχων και των ποινικών διώξεων αλλά και των οικονομικών απαιτήσεων των ΟΣΔ.

Έτσι με την χρήση της μουσικής βιβλιοθήκης “Free Right Music” μπορείτε να ακούσετε δημόσια στους χώρους της επιχείρησής σας, απολύτως νόμιμα με την χρήση μη εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου από ΟΣΔ, της υπηρεσίας της “Bo-synthesis” μουσικές συνθέσεις-μουσικά χαλιά που δεν εμπίπτουν σε καταβολές για πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, αφού είναι μόνο δικές μας δημιουργίες.

Τι όφελος έχω με τη χρήση της υπηρεσίας;

Με την χρήση της μουσικής βιβλιοθήκης “Free Right Music” δεν πληρώνετε ΕΥΕΔ (κρατική πρώην ΑΕΠΙ), Αυτοδιαχείριση, GEA ή άλλους ΟΣΔ ή ΑΟΔ και δεν χρειάζεται η έκδοση Άδειας Δημόσιας Εκτέλεσης των παραπάνω ΟΣΔ & ΑΟΔ αφού όλα τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα για το ρεπερτόριο που σας παρέχεται, ανήκουν αποκλειστικά στην “Bo-synthesis”.

Με την ετήσια συνδρομή, αποκτάτε αυτομάτως πρόσβαση στο ρεπερτόριο της “Bo-synthesis” για ένα χρόνο και καλύπτει τη δημόσια εκτέλεση της μουσικής της “Bo-synthesis” στην επιχείρησή σας.

Η εναλλακτική λύση για της Ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες έχουν πολλούς κοινόχρηστους χώρους αλλά δεν χρειάζονται σε όλους τους διασκεδαστική μουσική και τραγούδια όπως reception, χώρους αναμονής, μπαρ, εστιατόρια, γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής, αλλά και τηλεφωνικό κέντρο.

Επίσης παρέχεται πιστοποιητικό-άδεια χρήσης των παρεχόμενων συνθέσεων για τη μη εκχώρηση του συνόλου του ρεπερτορίου της “Bo-synthesis” σε κανέναν Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικής Ιδιοκτησίας & κατ’ επέκταση ότι οι εν λόγω συνθέτες δεν είναι μέλη οποιουδήποτε Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικής Ιδιοκτησίας & Οργανισμού Είσπραξης Συγγενικού Δικαιώματος Ήχου.

Με το πιστοποιητικό-άδεια χρήσης δημόσιας εκτέλεσης μουσικής της “Bo-synthesis”, σας δίνεται η δυνατότητα να γνωστοποιήσετε στα αρμόδιες υπηρεσίες την χρήση της Μουσικής στην επιχείρησής σας, (ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος). Επίσης, την προσκομίζεται σε οποιοδήποτε έλεγχο της Αστυνομίας ή άλλης αρμόδιας υπηρεσίας, προκειμένου να αποδειχτεί η νομιμότητα της επιχείρησής σας για την χρήση της μουσικής.

Πως ορίζονται οι χρεώσεις;

Οι χρεώσεις είναι ανά επιχείρηση, που περιλαμβάνει όλες τις εγκαταστάσεις της επιχείρησής σας στην ίδια διεύθυνση.

Συνδυάζοντας λοιπόν την χρήση της μουσικής βιβλιοθήκης “Free Right Music” με άλλες υπηρεσίες άλλων εταιριών ή οργανισμών, εκπροσωπούμενο και μη εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο, μειώνετε κατά πολύ τα λειτουργικά σας έξοδα. 

Οι χρεώσεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την εταιρία που διαθέτει την παραπάνω μουσική βιβλιοθήκη. 

Κατηγορίες: Blog

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Για οτιδήποτε χρειάζεστε επικοινωνήστε μαζί μας.